Wiskunde

pinuts-2De privélessen wiskunde worden aan drie categorieën leerlingen of studenten gegeven. Natuurlijk aan de leerlingen van alle klassen van HAVO of VWO. Deze leerlingen willen uitsluitend privéles wiskunde.
Daarnaast zijn er studenten die aan het HBO studeren. Meestal zijn deze studenten  geïnteresseerd in statistiek, maar bij enkele opleidingen (bijvoorbeeld elektrotechniek) is wiskunde een belangrijk onderdeel van het curriculum.
Studenten die aan een universiteit een gamma-opleiding volgen (bijvoorbeeld economie of bedrijfskunde) krijgen te maken met een paar pittige wiskundevakken en kunnen vaak wel wat ondersteuning gebruiken. Ook is statistiek voor hen een lastig vak.

HAVO of VWO

Elk jaar begint weer een nieuw schooljaar en het lijkt wel alsof de wiskundestof elk jaar weer moeilijker is geworden dan het jaar daarvoor. Dat gevoel is vaak terecht. De wiskunde-eisen worden steeds strenger of worden strenger toegepast.  Leerlingen op het middelbaar onderwijs merken dat onder meer aan de moeilijkere proefwerken.
Voor veel scholieren is dit een probleem, vooral voor die leerlingen voor wie wiskunde niet het sterkste vak is. En dan biedt privéles een uitkomst. Niet alleen om de oude kennis op te frissen (vaak heel noodzakelijk), maar ook om bij de nieuwe stof een goede start te maken.
Met name bij de voorbereiding van het eindexamen is zo’n extra hulp een uitkomst.
Bijlessen door een zeer ervaren docent blijken dan wonderen te verrichten, zo laten de reacties van de leerlingen zien.

HBO

Studenten aan het HBO komen veelal van het HAVO of het MBO. Nog vaker hebben ze een wiskunde A of C achtergrond. Bij de veel opleidingen wordt geen of weinig aandacht aan wiskunde geschonken. Statistiek is vaak een belangrijk vak en dan wreekt zich een gebrekkige kennis van de wiskunde. Deze studenten kunnen de vaak dikke en moeilijke statistiekboeken met veel formules en tabellen niet zelfstandig verwerken en zijn blij dat er iemand is die de stof op een duidelijke manier kan uitleggen en kan vertellen hoe ze de stof moeten bestuderen.

Universiteit

Studenten aan de universiteit merken het elk jaar opnieuw. De eisen worden meer en meer opgeschroefd. Het wordt steeds lastiger om tentamens wiskunde en/of statistiek te kunnen halen vanwege het steeds meer aangescherpte Bindend Studie Advies. Maar ook het niveau van de stof lijkt gaandeweg hoger te worden gekozen. Studenten die toch al moeite hebben met wiskunde of statistiek kunnen dan eigenlijk niet zonder professionele hulp in de vorm van privéles.
Deze aanpak biedt dan uitkomst. Niet alleen om de oude kennis op te frissen (vaak heel noodzakelijk), maar ook om bij de nieuwe stof een goede start te maken. Bijlessen door een ervaren docent blijken wonderen te verrichten, zo laten de reacties van de leerlingen zien.